← Altres notícies

Les infermeres del CHV- FHSC omplen la Plaça Major de Vic

Amb motiu del Dia Internacional de la Infermera, des del Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic es vol fer valdre la tasca de les infermeres i el seu lideratge. ‘Infermeres, som valor’ és el lema escollit per la campanya d'enguany, per posar en valor les cures infermeres i tots els seus àmbits competencials (l'assistència, la docència, la recerca i la gestió).

Les infermeres sempre hi són. Tenen un rol cabdal a les institucions sanitàries i socials. Acompanyen, tenen cura, són properes, saben com tractar les persones que atenen i, a banda, són expertes i s'especialitzen en àmbits concrets.

Aquest mes de maig, coincidint amb el Dia Internacional de les Infermeres (12 de maig), des del Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic volem aprofitar per donar valor al fet que les infermeres actuen amb lideratge professional com agents de canvi en els models d'atenció del territori.

Per això, unes 150 infermeres han sortit al carrer i s'han reunit a la Plaça Major de Vic, aquest dilluns 6 de maig, per apropar-se encara més a la ciutadania i explicar el seu rol. Amb l'acció és pretén donar visibilitat a les diferents competències de les infermeres. La més visible és l'assistencial de l'àmbit hospitalari, però n'hi ha d'altres de menys conegudes i es vol aprofitar el Dia Internacional de la Infermera per donar-les a conèixer.

Infermeres, som valor

Entre les quatre institucions, al Consorci Hospitalari de Vic (CHV), la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic (FHSC), Serveis Auxiliars a la Sanitat (SAS) i la Fundació Assistencial d'Osona (FADO) hi treballen 2.083 professionals. De forma desglossada són 1.418 al CHV; 266 a la FHSC; 306 a SAS i 93 a FADO. D'aquests, el 21,1% (440) són infermeres, és a dir, representen una de cada cinc de les persones que treballen a les nostres institucions. Del total, un 10% són homes i el 90% són dones, amb una mitjana d'edat aproximada de 43 anys.

Les 4 competències infermeres

Ja fa molts anys que les infermeres treballen de forma transversal, integrant les necessitats de la persona usuària i el seu entorn en el model d'atenció, per poder planificar les cures i treballar amb els equips multidisciplinars.

Per desenvolupar la feina i tenir cura de les persones i de la societat, les infermeres estan especialitzades per àmbits i desenvolupen les 4 competències: assistència, docència, recerca i gestió.

El model de cures està orientat a la persona en els diferents àmbits assistencials: aguts, atenció intermèdia i dependència, atenció a la Salut Mental i atenció domiciliària, on les infermeres desenvolupen un rol fonamental. Exercint al màxim la seva autonomia i potencial professional ajuden a millorar la salut i el benestar de la població d'Osona.